Esti singura de sarbatori?

Perioada crăciunului se apropie cu pasi repezi, iar căldură din casa parca nu mai e destula încât sa-ti încălzească sufletul. Simți cum ti se pune un nod in gat, cum o presiune apăsa ca o stanca pe sufletul tau si încerci sa respiri..adânc, liniștit. Nu, nu e momentul sa plângi. Îți spui ca sunt oameni care sunt in situații mult mai grele, intr-o situație limita.

 Te gândești la toți oamenii din spitale cate nu au familii, care nu stiu daca o sa prindă anul nou..si ușor ușor îți revii. Un zâmbet timid îți apare pe fata, la gândul ca tu ești sănătoasă, ca ai tai sunt bine. Iar apoi decizi sa deschizi o rețea de socializare, sa vezi ce mai e nou.

Si ca sa vezi, prietena ta cea mai buna e cu iubi la munte, colegele se căsătoresc, amicii sunt plecați si ei cu iubiți si iubitele, iar tu… Tu te enervezi, devii egoista si îți spui ca nu-ti pasa cat oameni sunt mai rău ca tine, tu o sa îți petreci crăciunul singura si ajunul anului nou tot singura.

Principala ta problema ești tu, nu ce fac ceilalți oameni. Si vin eu si te întreb? Chiar ești singura de Crăciun? Nu ai familie? Prieteni fara o relație? Ba da, normal ca ai. Sunt sigura ca exista macar o persoana care o sa fi acolo cu tine, si la miezul nopții in ajun de anul nou o sa o poți lua in brațe. Nu e cine vrei tu? Bine, poate nu e cine vrei tu, dar e cine trebuie sa fie, e cine nu a renunț la ține indiferent de ce s-a întâmplat.

 Crăciunul este considerata perioada cea mai favorabila depresiilor, iar cea mai mare parte dintre acestea ni le provocam singuri. Si o să-mi spui ca sunt nebuna, ca nu stiu ce vorbesc, cum sa te bagi singur in depresie când tu îți dorești atât de mult sa ieși din ea. O ba da. Si inca tocmai ca îți dorești atât de mult, si lupți cu îndârjire sa nu accepți realitatea este un motiv de depresie. Ia gândește-te. De ce ai plâns aseară când nimeni nu te vedea? De ce nu ai nici macat o decorațiune in casa care sa-ti amintească ca e Decembrie?

 A da, pentru ca te compari cu toată lumea, pentru ca îți compari viață cu cea a persoanelor publice, vedetelor si mai stiu eu cu a cui, pentru ca te compari cu orice pare mai fericit ca tine. Pentru ca te gândești ca daca ești singura, automat nu o sa te distrezi. Pentru ca decorațiunile tale nu au ieșit nici macar pe jumtate atât de frumoase ca cele de pe insta. Ca toți o duc mai bine ca tine.

Si cine e vinovatul principal in aceasta ecuație? Îți spun eu, cu riscul de a mi umple iar frigiderul ( macar așa nu ma mai confrunt cu cozile infernale din supermarketuri), tu ești vinovatul.

Ia gândește-te tu, așa pe cont propriu, ca sa nu-ti dau eu mura in gura, chiar crezi ca pozele alea de pe insta sunt 100% reale? Chiar crezi ca oamenii nu au mai înfrumusețat puțin realitate, așa de dragul artei? Chiar crezi ca ei sunt atât de fericiți cum par in acele postari?

 In aceasta perioada toți suntem predispuși la multe story-uri perfecte, la multe poze postate peste tot, la multe life goals , astfel superficialitatea creste peste limitata acceptata de societate. Dar nimeni nu zice nimic. E frumos sa-ti expui viata persoana pe toate retele de socializare, astfel incat sa pastrezi o imagine de perfectiune. Eu nu prea cred.

Te plângi ca ești singura de sărbători? Gândește te ca sunt oameni in relații toxice, care trebuie sa zâmbească in acele poze epice doar pentru a pastra aparentele.

 Gândește-te ca sunt persoane care sunt conștiente de faptul ca partenerii ii înșală dar altceva decât sa aștepte si sa spere ca ei vor vedea in sfârșit iubirea sincere care li se oferă, nu au ce face.

 Deci nu stiu care dintre voi o duce mai rău. Dar după părerea mea, mai bine singura, cu 1000 de pisici, cu persoana potrivita( iamginara, pentru moment) in gând, cu povesti de dragoste citite in liniștite cu o cana de ciocolata calda, cu seri albe de filme de crăciun, decât înconjurată de falsitate, superficialitate si zambete forțate.

Dar, tu ești libera sa decizi ce e mai bine pentru tine. Tu decizi daca vrei sa-ti plangi de mila sau sa fii fericita cu orice este alaturi de tine, iar daca nu e nimeni, ei bine, sa fii fericita singura. Fericirea iti vine mai bine pe chip!

XOXO, Wazz.

PS: daca vrei sa mai ramai putin in lumea mea poti sa citesti toata seria  de Craciun:

Serie de Craciun

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat asta: