Tu esti creatorul propiului tau Univers

Am auzit atât de des in jurul meu fraza „tot ceea ce se întâmpla este rezultatul alegerilor tale” încât am început sa nu mai cred in ea.

 A devenit un clișeu, pe care toți il aduc in discuție ori de cate ori se ivește ocazia. Vocea eului meu îmi spune sa cred in ea, sa vad ca fiecare acțiune pe care o întreprind are efecte asupra atitudinii mele, asupra încrederii si stimei de sine.

Dar eu ma încăpățânez sa cred ca nu este adevărat. Si apoi încep să-mi analizez puțin viață, activitățile pe care le am acum, parcursul meu in ultimii ani.

 Observ ca sunt cumva legate unele de altele, dar inca nu vreau sa cred ca eu am ales, poate intr-un moment de slăbiciune, sa am parte de toate experientele astea.

Vreau sa cred ca e mana „destinului” care m-a adus in locul in care trebuia sa fiu, care mi-a pus in cale oamenii pe care trebuia sa-i cunosc, care mi-a oferit exact experientele pe care trebuia sa le trăiesc astfel încât eu sa ma dezvolt si sa cresc.

Dar oare chiar el sa fi fost atât de generos cu mine? Nu neg ca ar exista anumite forte mai puternice decât noi, dar îmi greu sa cred ca exista undeva in tot acest univers, cineva care trage niste sfori, iar noi ne conformam de parca am fi niste marionete.

 Îmi amintesc perfect ziau când am încetat  sa resuscitez relația care murise de mult, pentru ca atunci a fost momentul in care am început sa ma vad pe mine așa cum eram cu adevărat. Aceea a fost ziua in care am luat prima decizie dintr-un sir lung de decizii ce urmau sa fie luate. Prima si cea mai importanta dintre toate.

 M-am privit in oglinda. Ma uitam la o fata trista, dezamăgita si dependenta de o iubire bolnava. O fata fara încredere in sine, timida, tăcută, închisă in lumea ei, fara un cerc de prieteni.  Si in acelasi timp vedeam o fata cu planuri marete, cu un intreg viitor in fata, un drum pe care inca nu-l descoperise. Mi se repeta in cap din nou si din nou aceeași fraza, seaca „caut altceva, acel ceva mai bun”.

 Îmi era frică de tot ceea ce urma, dar știam ca pot sa reușesc si fara el, trebuia sa reușesc. Începusem deja sa citesc cărti de dezvoltare personala in speranța ca poate ele îmi vor deschide ochii, dar nu înțelegeam nimic din ele, nu-mi dădeam voie sa înțeleg. Realitatea in care eram îmi parea prea dura si preferam sa ma mint în continuare, poate , poate situatia o sa se schimbe de la sine.

Ma mințeam ca m-am schimbat, cam din doua in doua săptămâni, doar, doar lumea mea va reveni la normal. Număram zilele si speram sa fiu destul de puternică încât sa nu-l caut o săptămână. Uneori eram. Alteori mi se făcea prea dor. Mintea mea nu putea sa conceapă ca eram dependentã de o persoana, nu putea sa vadă ca eram mai bine atunci când nu eram in preajma lui.

 In adâncul sufletului meu știam ca am făcut alegerea corecta, dar nu ma așteptam sa fie atât de complicat sa ma țin de ea pana la final. Am început sa lucrez la stima de sine, la încredere in sine, am început sa acționez spre îndeplinirea visurilor mele, am început sa visez măreț si sa cred in ceea ce pot eu sa fac.

Iar fiecare alegere pe care am facut-o, fiecare mic si neînsemnat pas pe care l-am făcut m-a adus in momentul in care sunt acum. Iar acum când privesc in spate, la fiecare experienta prin care am trecut, la fiecare moment in care am crezut ca o sa cedez, vad firul roșu al poveștii. Vad clar cum o alegere o îmbrățișează pe cealaltă pentru a construi ceva de durată, ceva indistructibil.

 Pentru multa vreme am crezut  ca acel eveniment a fost cel mai nefericit, ca in acea zi am luat cea mai proasta decizie, dar acum…stiu ca acela a fost cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla vreodată stiu ca a fost cea mai buna alegere, stiu ca am ajuns exact in locul in care trebuia sa fiu.

Am ales sa devin un creator, iar primul meu proiect a fost să-mi fac propiul univers, iar indiferent cat de complicat va fi calea sa nu renunț niciodată la universul meu. Iar asta este o promisiune pe care intenționez sa mi-o mentin pana la final.

Am ales sa ma pun pe mine pe primul loc iar viata m-a rasplatit cu experiente frumoase, cu lectii pretioase si cu amintiri care imi smulg un zambet de fiecare data. Iar daca eu am reusit sa obtin ceva bun din situatia mea, si tu poti face asta!

 Fiecare alegere pe care o facem, fie ea si una mica, ne modifica puțin parcursul si experientele. Destinul este responsabil cu oportunitățile care ne apar in cale, dar tu ești cel care decizi daca vrei sa te urci in trenul experientelor si mai ales in ce tren vrei sa te urci. Uneori facem alegeri bazate pe instinct, iar eu consider ca acelea sunt cele mai bune.

De ce? Pentru ca subconștientul tau, supra eul tau ‘le ia’ pentru tine. Sau poate ti-e mai comun sa o numesc intuitie. Iar o alegere trecuta prin filtrul intuitiei, al instinctului este una in care nu a trebuit sa te întrebi ‘ ce va spune lumea’, ‘ ce voi face eu? Cum ma voi descurca’, ‘sunt oare destul de puternica’?.

Alegerile pe care le facem ne definesc, ne influenteaza alte alegeri, dar nu uita ca ele nu sunt permanente. In orice moment, atunci când consideram ca alegerile făcute nu te mai reprezintă sau când conștientizezi ca ai luat o decizie greșită, poti sa te întorci si sa alegi altceva.

 Putem sa coboram la prima statie din trenul actual si sa luam un alt tren. Sau putem sa așteptam pentru un timp in gara, sa analizam ce trenuri trec pe acolo, in ce direcții se duc ele si sa-l alegem pe cel mai potrivit  pentru noi in acel moment.

Iar dupa un timp, te vei urca in trenul trecutului, care te va purta pe mealeagurile ce alta data iti erau siguranta, iti  erau confort, iti erau sfera de oxigen in afara careia nu puteai respira, vei privi de pe fereastra trenului si vei zambi. Vei zambi la gandul ca respiri. Respiri in afara bulei, iar privelistile din alte parti sunt mult, mult mai valoaroase decat acele meleaguri. Vei alege sa te intorci in locul pe care acum il numesti „acasa”, in universul pe care tu ti l-ai creat, in locul in care este mereu loc pentru ceva nou, in locul in care oricine este bine venit si oricui i se ofera un zambet cald. Este locul pe care tu l-ai creat dupa sufletul tau.

Clișeu sau nu, „tot ceea ce se întâmpla este rezultatul alegerilor tale”. Iar tu ești creatorul propriului tau univers. Make it a Good one.

Xoxo,

Ena.

PS: Daca vrei sa mai ramai in lumea mea, poti sa citesti si:

Cele 30 de cuvinte

Un eșec – un pas înainte spre succes

Reclame

2 gânduri despre „Tu esti creatorul propiului tau Univers

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat asta: