Ganduri de final de an

Ultima zi din an. Ma încearcă atât de multe gânduri astăzi.

 Privesc in spate, la începutul anului, la noapte dintre ani, la oamenii cu care mi-am început anul si apoi revin la realitate si un zâmbet îmi apare pe fata. Imaginile sunt total diferite.

 Conștientizez ca un an, 12 luni, 365 de zile îți pot schimba viață. Poate nu neaparat radical, dar fac o diferență substanțială in atitudinea ta, in felul tau de a fi, in cercul tau de prieteni, in experietentele si lecțiile pe care ti le-ai însușit.

In fiecare an obișnuiesc să-mi fac un bilanț al anului vechi si imi scriu dorintele si obictivele pentru anul nou, acea lista o recitesc abia in ultima zi a anului cel nou. Anul acesta am pierdut lista magica, așa ca bilanțul de anului acesta am decis să-l împărtășesc cu voi. Așa sunt sigura ca nu-l voi pierde si cine știe, poate va inspir si pe voi sa priviti puțin in retrospectiva.

Nu as caracteriza anul 2018 ca fiind cel mai bun an din viață mea, dar nici cel mai rău. Este undeva la mijloc, un an mediocru, dar productiv. Printre lecțiile valoroase ale anului aceste se afla si cea legata de sincronizarea evenimentelor si lucrurilor in viață.

Mereu am crezut ca lucrurile se întâmpla cu un motiv, ca toate au timpul lor, contrar afirmațiilor conform cărora noi suntem cei care ne făurim destinele. Iar cumva aceasta credință a reușit sa ma ghideze de a lungul anilor in tot ceea ce încercam sa realizez.

 Sa va dau si un exemplu. Scriu de când ma stiu, de când am învățat sa tin stiloul in mana m-am îndrăgostit de scris. Reprezenta si inca mai reprezintă modul meu de a ma descarca, de a pune pe hârtie fiecare emoție care îmi colinda prin suflet, felul meu de a ma exprima.

 Am încercat in nenumărate rânduri să-mi construiesc un mic blog, unde să-mi înșir gândurile si experientele. Si de nenumărate ori am renunțat.

 Ajunsesem sa cred ca poate nu e pentru mine, ca poate e mai bine sa scriu doar pentru mine, ca oricum voi primi multe critici si putini vor fi cei care vor înțelege. Bla, bla, bla.

 Devenisem deprimanta si gata sa renunț la visul meu. 2018 a însemnat anul in care am decis sa mai încerc inca o data, ca nu aveam nimic de pierdut si ce mai însemna un eșec după atâtea. Eram convinsa ca voi posta 2 poate 3 articole si ma voi lăsa.

 Îmi era așa de frică sa ma deschid, sa scriu liber, drept dovada primele articole le-am scris in engleza ( credeam eu că-mi va fi mai ușor sa pun emoție in alta limba). Si usor , ușor am început sa scriu în romana, să-mi asum ceea ce simțeam, ceea ce gândeam. Si asta si datorita vouă, oamenilor care îmi citiți fiecare articol si care îmi apreciați munca.

Asta m-a convins ca lucrurile se întâmpla atunci când trebuie, când ești pregătit pentru ele. Ca sincronizarea universului este uneori peste încercările tale infinite. Au trecut doar 4 luni de când îmi expun bucăți din suflet si acest mic proiect a devenit parte din mine. In acest scurt timp m-a invatat să-mi asum ceea ce sunt si sa ma accept.

2018 a fost anul când am început sa ma pun pe mine pe primul loc mai mult decât o făceam in trecut, in care am investit mai mult timp in pasiunile mele. In care am ales sa fac doar ceea ce ma face sa zâmbesc si sa ma incojor doar de oamenii care ma inspira si ma motivează sa devin o persoana mai buna.

 Vreau să-mi închei anul așa cum îmi doresc sa îmi închei fiecare an de acum înainte: punând bucăți din suflet pe ‘hârtie’ si împărtășind cu voi fiecare emoție, fiecare gând.

Pentru tine ce a insemnat 2018?

Reclame

2 gânduri despre „Ganduri de final de an

Adăugă-le pe ale tale

  1. în opinia mea și din propria experiență, tot ceea ce vrea un om să facă dar renunță, este doar din cauza fricilor sale, că ceea ce va face nu va fi bine/ corect și va fi judecat de restul lumii. Cănd aceste frici sunt acceptate și se trece de ele, îți iei cu adevărat viața în mâinile tale pentru că știi că cel mai prețios dar pentru tine, ești tu și viața ta.
    Mă bucur din suflet pentru tine că ai învățat să te pui pe primul loc și să faci ceea ce te motivează să fii cine ești: „TU”.
    Fie ca Noul An să îți aducă tot Binele pe care ți-l dorești

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat asta: