365 de zile – 365 de oportunități

Cerul s-a luminat in mii de culori, zgomotele, menite sa alunge spiritele rele au rupt linistea asurzitoare.

Toti oamenii, cunoscuti si necunoscuti, se îmbrățișează si își ureaza ‘La multi ani’. Mii de priviri ațintite spre cer, rostind in gând dorințe, rugăminți si multumiri.

Zâmbete si lacrimi. Saruturi si priviri. Noul an își intra de-acum in drepturi.

 Planul pentru anul nou este gata de mult. Pus bine, astfel incat sa il ai la îndemână pas cu pas. Căsuțele din fata obiectivelor mărețe asteapta cu nerabdarr sa fie bifate, iar tu să-ți crești încredere in tine.

 Te-ai gândit mult ce să-ți dorești, ce obiective să-ți setezi, ce vise să-ți faci, in ce sa-ti pui sperantele. Ai analizat fiecare beneficiu si dezavantaj. Fiecare lucru marunt pe care ti-l dorești schimbat sau îmbunătățit la propria persoana se află pe acea lista.

 Motivația ta a crescut la limite maxine iar voința este de piatră. 2019 va fi anul tau. Anul oportunităților si anul realizărilor. La fel cum a fost si 2018… 2017… 2016.

Îți setezi mereu si mereu aceleași obiective, imense, la care abia poți sa visezi. Îți dorești din nou si din nou aceleasi lucruri, dar tu in fiecare an ramai acelasi om.

tumblr_nhhf1zkhg21r8auiro1_400

 Acum in prag de an nou te simți motivat si inspirat. Dai uitarii toate esecurile si privesti cu entuziasm spre noile oportunități. Privești increzător spre noul an și îți repeți în minte: un an nou, un nou eu.

 Dar dragul meu cititor, anul nou nu este peștișorul auriu , și nici duhul din lampa lui Aladin care să-ți îndeplinească 3 dorințe. 2019 va fi anul tău dacă pentru fiecare lucruru pe care l-ai menționat pe lista ta magică vei depune puțin efort.

 Asta necesiga sa te dai jos din pat, să-ți pui pe fata cel mai frumos zâmbet, sa oferi, sa inveti, sa crești, să muncești câte puțin în fiecare zi la visul tău.  Sa nu-ți mai plângi de milă, sa accepți ceea ce ai și lupți pentru ceea ce vrei. Iar acest lucru nu este nici pe departe imposibil, dar nici ușor nu va fi.

Nu stiu pe cineva care să fi spus ca viața este ușoară sau simplă, dar nu este nimeni care să fi afirmat vreodată că nu merită fiecare mic sacrifiu pe care il faci.

Fiecare lucru, fiecare obiectiv, fiecare dorință, fie ea si una îndrăzneață si nerealistă, poate deveni realitatea ta de mâine daca astăzi începi sa pui cărămizi si sa-ti construiești, pas cu pas, drumul către viitor.

 Încrederea in propria persoană, motivația si voința din primele zile ale anului, ar trebui sa fie acolo pe tot parcursul celor 365 de zile. Ar trebui să invățăm să ne umplem rezervoarele la timp, astfel să nu rămânem niciodata fara combustibil si energia de care avem atât de multă nevoie sa nu ne lase niciodată la greu.  Pentru ca fiecare zi este un nou început, o noua oportunitate, o noua etapă.

In oricare din cele 365 de zile visul tau poate deveni realitate, viață ta se poate schimba la 360 de grade, dar tu..tu trebuie sa fii pregătit si sa întâmpini evenimentele din viață ta cu zâmbetul pe buze, cu brațele deschise, cu optimism si cu cele mai faine calități ale tale.

Tu poți sa faci o diferență, tu poți ca la finalul anului  2019 sa îți bifezi fiecare căsuță de pe lista, tu poți la finalul anului sa privești in spate, sa zâmbești si sa observi schimbările pozitive care s-au petrecut in viață ta.

 Permite-ti sa ieși din zonă de confort, lasă-te sa greșești ( dar asigurate că ai prieteni buni care sa te scoată din încurcături), riscă, plângi ( să speram că doar de bucurie), râzi cu gura până la urechi, iubește, fa-ti amintiri de neuitat, fa lucruri pe care să-ți fie rușine sa le spui in public ( sunt cele mai faine amintiri), pune suflet in tot ceea ce faci ( chiar daca nimeni nu crede in tine sau  in visele tale( E important sa crezi tu cu tot sufletul), fa poze ( multe, pentru ca peste 10 ani o sa te amuzi de ele si o sa le iubești pe toate), iartă ( pentru ca locul pe care frustrările, supărările le ocupa in sufletul tau, ar putea fi umplut cu zâmbete. Iar tu meriti zambete si amintit frumoase), îndrăznește sa fii fericit, îndrăznește sa acționezi, îndrăznește sa spui da, învăța sa spui nu, treci peste fosti și foste ( locul lor e in trecut), renunță să mai lupți pentru cei care nu-și doresc asta, renunța sa ii mai mulțumești pe toți ( tu ești principala ta prioritate).

 Fa tot ceea ce simti, așa cum ți-ai promis in noapte dintre ani.

 Și nu in ultimul rând, fă in fiecare zi un lucru mic pentru visul tau, pentru dorintele tale, pentru lista ta magica, oricat de mic si neînsemnat ar fi el.

365 de zile. 365 de oportunități, de șanse de a spune da la tot ceea ce îți face inimă sa bata mai repede.

Îți doresc un an mai bun decât cel din gândul si listele tale.

 Îți doresc ca la final de an sa te uiți spre cer si doar sa mulțumești, știind ca ți-ai atins fiecare obiectiv.

Îți doresc un an cu iubire si prietenii pe viață.

Îți dorești un an al curajului si un an petrecut in afara zonei de confort.

Xoxo,

 Ena

Ps: Daca vrei sa mai ramai in lumea mea poti sa citesti si:

Ganduri de final de an

Tu erai linistea..

Tu esti creatorul propiului tau Univers

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat asta: