Despre suflete

Sufletul este un univers plin cu zâmbete, lacrimi, emotii, sentimente, in care, din când in când își face loc un alt suflet.

Desi ai încercat cu toate forțele tale să-l tii la distanta, ai ridicat toate zidurile si fortărețele care se aflau in jurul inimii tale, unele suflete, dibace, își vor croi loc printre orice obstacol, si vor ajunge acolo unde le este locul.

Dar haideți sa vorbim puțin de călătoria acelor suflete dibace si de barierele pe care tu, regele castelului, le ridici pentru a împiedica cucerirea turnului.

Tu, stăpân pe imparatia ta, abia vindecat după ultima bătălie care te-a lăsat pe minus, devii inaccesibil lumii de afara. Alegi calea comoda, calea ușoară si îți pui sufletul într-o cutie neagra, pe care o îngropi la cativa metri adâncime, astfel încât nimeni sa nu poată găsi partea sensibila, vulnerabila din tine.

Dar ea inca exista, este acolo, si tu o știi. Te minți pe tine, ii minți pe cei din jurul tau ca nu ai nevoie de iubire, ca ești puternic si singur in castelul tau.

Dar amândoi știm ca tot ceea ce vrei de fapt este cineva, destul de puternic încât sa spargă fiecare zid pe care l-ai construit in jurul inimii tale. Dar tu ești cel care tine departe tot ce își dorește.

Paradoxal, vrei un lucru atât de mult dar faci tot posibilul sa nu-l lași sa facă parte din viață ta.

In momentul in care cineva încearcă timid sa se apropie de tine, si îndrăznește sa se apropie de castelul tau indiferent si aroganta iau locul zâmbetelor si căldurii cu care, nu de mult, obisnuiai sa întâmpini fiecare suflet care poposea pe tărâmul tau.

Călătorii s-a putea speria si fugi, dar te asigur, ca va exista un călător care va vede dincolo de măștile tale. Dar tu, tu va trebui să-l recunoști.

Dragul meu cititor, daca ti s-a întâmplat cel puțin o data sa vrei pe cineva care pare de neatins, atunci vei rezona cu mine. Daca ai reușit cumva sa te apropii de acea persoana si ai descoperit lucruri minunate, atunci cu siguranță ca ce urmează sa citești nu va fi o noutate.

Cineva îmi spune de curând, ca daca îți arați cea mai dura fata a ta, daca îți pui toate defectele pe tava, multi vor pleacă, dar cina va rămâne, va conta. Vrei sa faci parte din acei oamenii care vor conta? Atunci va trebui sa îți pui ochelarii de superman/superwomen si sa vezi dincolo de bariere, sa citești priviri ascunse, sa riști totul ( sperând ca vei câștiga totul).

Aceste suflete, nu fac altceva decât sa se protejeze. De cine? Well, de acei calatori care nu au intenții atât de bune, si uneori se protejează chiar de fericire. Pe aceste suflete nu trebuie sa le judeci, trebuie sa le oferi încredere.

O, dar încrederea e atât de greu de câștigat! Va trebui sa urci pe un munte anevoios care nu va rata nicio șansă să-ți puna piedici, va trebui sa înfrunți furtuni pe care nu vei putea sa le prevezi.

Dar nu te gândi la asta, gandeste-te la priveliștea din vârf, priveliștea care o să-ți mângâie sufletul si o sa te facă sa uiți si sa ierți fiecare încercare. Vor fi oamenii care nu vor înțelege de ce depui atâtea eforturi pentru cineva care face tot posibilul sa te îndepărteze? Da! Vor fi! Si vor fi exact acei oameni la care te astepti sa te susțină, sa te încurajeze.

Dar atunci când știi ce vrei, când ești sigur ca este lucru cel mai bun, lucrul care te va face fericita, când știi ca se va întâmpla ceva se trebuia sa se întâmple de mult, atunci părerilor lor se vor estompa. Acei oameni vor incerca cu toate puterile lor sa te facă sa vezi defectele, sa te convingă ca nu e o ideea buna, ca o sa te rănească, ca au facut-o si in trecut si ce ar fi diferit acum. Ii vei auzi, ii vei asculta, vei vedea defectele si le vei accepta.

De ce le vei accepta? Pentru ca știi ca si tu ai defecte, pentru ca știi ca si tu ai făcut greșeli, pentru ca știi ca nu ți-ar placea ca cineva sa se uite cu o lupa in viață ta si sa analizeze fiecare minut din ea. Așa ca vei continuă sa lupți pentru ceea ce-ți dorești!

Așa ca, draga rege al castelului, călătoria sufletelor care încearcă sa ajungă in turn nu este fara de peripeții, dar probabil aceste lucruri nu le vei știi sau poate nu vrei vrea sa le vezi, sa le conștientizezi, sa le aflii.

Dar daca acele sufletele ajung in turn, este de datoria ta sa ai grija de ele, sa le arati ca nu au luptat în zadar, sa le arați ca acea călătorie anevoioasă a meritat, ca priveliștea din vârf este așa cum și-a imaginat.

Ena.

Reclame

Un gând despre „Despre suflete

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat asta: